Cheile- de Liliana T.

Dealerul deschide larg portierele Volkswagen-ului si ii roaga pe sotii M sa se aseze de-o parte si de alta a masinii nou-noute. Un Volkswagen Polo rosu sunset, culoare aleasa de doamna M care avea un simt deosebit al culorilor.

« Astia ne pozeaza ca sa ne gaseasca mai usor daca nu mai platim ratele », isi zice zambind domnul M. Era prin anul 2006 cand sotii M au decis sa-si schimbe automobilul. Domnul M este sofer de 35 ani.  Conduce cu placere, desi traficul sufocant din Bucuresti nu prea il mai imbie in ultimul timp sa se urce la volan. Pana sa ajunga sa conduca Volkswagen, a fost, pe rand, sofer de Lada si de Matiz.

In 1981 s-a inscris pe lista IDMS (Institutul de Materiale Sportive), autoritatea de la acea vreme unde trebuia sa te inscrii daca doreai sa devii proprietar de Dacia, Trabant, Lada sau Moskvich, cele mai dorite si, de fapt, singurele automobile disponibile in Romania. Isi dorea un Trabant, dar lista de asteptare era lunga si ar fi reusit sa-l aiba doar dupa 7 ani. Cand functionarul de la IDMS l-a sunat sa-l intrebe daca ar vrea Lada in loc de Trabant, a spus da imediat, desi achizitia dadea bugetul familiei peste cap.

Asa a ajuns, dupa numai 5 luni, proprietar unei Lada spatioase si robuste, cu mult crom, interior de piele artificiala si portbagaj uris, dar pe care n-o putea conduce. A obtinut permisul de conducere abia dupa 3 luni pentru ca numai posesorii de masini puteau sustine examen.

Timp de 20 de ani au fost tovarasi de drum, cu bune si mai putin bune, ca-ntr-o casnicie. Volkswagen-ul implineste 10 ani, au facut drumuri multe impreuna si n-a avut niciodata vreo problema serioasa.

Insa vremurile s-au schimbat si masinile au vieti mai scurte, asa ca acum domnul M este tentat sa-si ia o masina noua, hybrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s