Inscripţie pe o scoică- Ioana

Motto : ,,C-un zâmbet îndrăzneţ privesc în mine/ şi inima/mi-o prind în mână. Tremurând/îmi strâng comoara la ureche şi ascult.//Îmi pare,/că ţin în mâini o scoică,/în care /prelung şi neînţeles /răsună zvonul unei mări necunoscute…”(Lucian Blaga)

,,Toate-s vechi şi nouă toate”. Şi Vama, la fel.Generaţiile ies din valuri sonore , într-un văzduh doldora de cântec, cu  sare în păr, cu spumă pe umeri. Ca şi Marta. Şi ea ascunde în palmă o scoică . Pe care o arată cu sfială. Să nu pară prea puţin. Să nu fie, dintr-odată, prea mult.  Pentru că nimic nu este doar ceea ce pare.

Iar scoica spune povestea verii trecute, când, alături de câţiva prieteni, s-a bucurat de un dar inedit : un premiu special la Concursul de muzică ,,Florian Pittiş” i-a adus , la 16 ani, participarea la Festivalul ,,Folk you”din Vama Veche.Prin compoziţii proprii sau cele în care, pur şi simplu se regăseşte, îşi exprimă sentimentele . Cu pasiunea cu care alţi adolescenţi se conectează la tehnologie, Marta scrie versuri în engleză, într-un caiet  pe care  pe care îl are mereu pregătit. Pentru orice eventualitate. Desigur, şi la şcoală.

Şi cum sufletul este şi el ca o scoică, poveştile lui nu se oferă oricui, doar ,,celor care contează”. Luminoasă şi profund serioasă, energică şi delicat sensibilă, mărturiseşte că scoica în evantai fin de sidef este un simbol al căutării şi găsirii propriei identităţi. O introspecţie în adâncuri necunoscute, tumultuoase , ca ale mării care tocmai pentru aceasta o fascinează.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s